București. Incidența a trecut de 7,5 la mie. De la acest prag, magazinele se închid la ora 22, iar persoanele nevaccinate nu mai au voie să circule după ora 20, în toate zilele săptămânii.

bucuresti-incidenta-a-trecut-de-7,5-la-mie-de-la-acest-prag,-magazinele-se-inchid-la-ora-22,-iar-persoanele-nevaccinate-nu-mai-au-voie-sa-circule-dupa-ora-20,-in-toate-zilele-saptamanii.

Potrivit DSP București, incidența constatată astăzi este de 7,68 la mia de locuitori, față de 6,64 la mie cât era joi În urmă cu zece zile, incidența se afla încă sub pragul de 3 la mie. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să se întrunească pentru a lua act de depășirea pragului de 7,5 la mie, precum și să adopte noi restricții, în scopul limitării răspândirii virusului. Principalele măsuri:

  • Magazinele se închid la ora 22.00, în zilele de pe tot parcursul săptămânii.
  • Persoanele nevaccinate nu mai pot circula pe stradă după ora 20. Interdicția este valabilă în fiecare zi a săptămânii.

Măsurile în vigoare la o incidență peste 6 la mie:

  • Desfășurarea activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.
  • Magazinele se închid la ora 22.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
  • Obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.
  • Exceptarea persoanelor vaccinate sau trecute prin boală de la interdicția de circulație în afara locuinței, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența epidemică este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

Articole similare