Premierul Cîțu confirmă că școlile nu vor mai fi închise automat în localitățile cu incidența peste 6 la mie: “Deciziile vor fi luate în funcție de numărul de cazuri din școală. Vom prezenta detalii în hotărârea CNSU din această seară”.

premierul-citu-confirma-ca-scolile-nu-vor-mai-fi-inchise-automat-in-localitatile-cu-incidenta-peste-6-la-mie:-“deciziile-vor-fi-luate-in-functie-de-numarul-de-cazuri-din-scoala-vom-prezenta-detalii-in-hotararea-cnsu-din-aceasta-seara”.

“În ceea ce privește școlile, vom scoate acea legătură față de incidență. Această decizie va fi legată de numărul de cazuri Covid din fiecare școală. Hotărârea CNSU va fi dată în această seară și veți vedea acolo toate detaliile. Noi am luat deciziile în CNSU pentru a ne asigura că școlile pot rămâne deschise, acolo unde se poate”, a declarat premierul Cîțu la o conferință de presă susținută la inaugurarea Pasajului Mogoșoaia.

Astfel, pragul de infectare de 6 la mie pentru ca școlile să treacă la ore online va fi eliminat. În această după-amiază, Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să prezinte exact modul în care se va lua decizia de închidere a școlilor.

În prezent, la o incidență a cazurilor Covid de până la 6 la mie, toate creșele, grădinițele și școlile își desfășoară activitatea cu prezență fizică. Peste acest prag, rămân deschise doar creșele și grădinițele, toți ceilalți elevi, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, urmând să treacă la cursuri online, cu excepția învățământului special. Grădinițele se închid la intrarea localității în carantină, iar decizia în acest sens este luată de autoritățile locale.

Articole similare