În toată țara mai sunt libere doar cinci paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus: trei în București și câte unul în județele Vrancea și Galați.

in-toata-tara-mai-sunt-libere-doar-cinci-paturi-la-terapie-intensiva-pentru-pacientii-cu-coronavirus:-trei-in-bucuresti-si-cate-unul-in-judetele-vrancea-si-galati.

Potrivit unei informări emise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), la nivel național există 1.374 de paturi de ATI destinate acestei categorii de pacienți, dintre care 1.320 sunt ocupate. La nivel național sunt libere 5 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Potrivit informării, în București, DSP a avizat 282 de paturi de ATI, dintre care numai trei mai sunt libere. Alte două, neocupate, se mai găsesc în Galați și în Vrancea: “Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.”

În buletinul zilnic de la ora 13, autoritățile au anunțat că 1.320 de persoane sunt internate în secțiile de terapie intensivă, dintre care 20 de minori. Totodată, au precizat că în ultimele 24 de ore au fost identificate 10.826 de cazuri noi, iar 207 persoane au decedat.

Articole similare