Grecia. Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter a avut loc pe insula Creta, la o adâncime de zece kilometri. O persoană a murit și mai multe clădiri au fost avariate.

grecia-un-cutremur-cu-magnitudinea-de-5,8-pe-scara-richter-a-avut-loc-pe-insula-creta,-la-o-adancime-de-zece-kilometri-o-persoana-a-murit-si-mai-multe-cladiri-au-fost-avariate.

Institutul Geodinamic din Atena a precizat că seismul s-a produs la ora locală 9:17, cu epicentrul la 246 kilometri sud-est de capitala Atena, și a avut o magnitudine de 5,8. S-au produs mai multe replici ale cutremurului, cel mai puternic având o magnitudine de 4,6 pe scara Richter. Anterior, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a anunţat că seismul a avut magnitudinea 6,5, în timp ce Institutul american de geofizică a precizat că acesta a avut magnitudinea 6.

Conform Reuters, care citează autoritățile locale, o persoană a murit într-o biserică, după ce acoperișul acesteia s-a prăbușit. Totodată, autoritățile au precizat că nouă persoane au fost rănite în urma cutremurului.

Cetățenii orașului Heraklion s-au refugiat în stradă, iar agenții locale de știri din Creta au raportat că mai multe clădiri au fost avariate, în mare parte ziduri de piatră ale unor clădiri vechi din satele din apropierea epicentrului, în partea de est a insulei. Elevii au fost evacuați din școli. 

Primarul din Heraklion a declarat pentru postul de televiziune Greek Skai că nu au fost raportate daune majore, dar școlile au fost evacuate și urmează să fie evaluate pentru daune structurale. 

Creta este cea mai mare și mai populată insulă grecească, cu o populație de peste 634 de mii.

Sursă: AP, CNN, Reuters

Articole similare