La nivel național mai sunt libere doar zece paturi ATI destinate pacienților bolnavi de Covid-19, iar în București sunt ocupate toate paturile.

la-nivel-national-mai-sunt-libere-doar-zece-paturi-ati-destinate-pacientilor-bolnavi-de-covid-19,-iar-in-bucuresti-sunt-ocupate-toate-paturile.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în data de 26 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienții de Covid-19.

La nivel național sunt libere 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment. Din cele 10 paturi de ATI neocupate, unul este în Ialomița, trei la Sibiu și șase în Vrancea.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Articole similare