SUA. Casa Albă cere tuturor contractanților care lucrează pentru administrația americană să fie complet vaccinați anti-Covid până pe 8 decembrie.

sua-casa-alba-cere-tuturor-contractantilor-care-lucreaza-pentru-administratia-americana-sa-fie-complet-vaccinati-anti-covid-pana-pe-8-decembrie.

Potrivit unui document oficial întocmit de biroul pentru management și buget al Casei Albe, citat de agenția Reuters, data de 8 decembrie este prevăzută ca termen-limită până la care milioanele de contractanți și subcontractanți trebuie să fie imunizați cu schema completă.

Conform biroului pentru management, această condiție va însemna o reducere a absenteismului de la muncă, o scădere a costului cu forța de muncă și va spori eficiența lucrătorilor.

Președintele Joe Biden a semnat încă de pe 9 septembrie un ordin executiv în acest sens, însă companiile au amânat implementarea, în așteptarea unui ghid de îndrumări. 

În urmă cu aproape două săptămâni, Casa Albă a anunțat că angajații federali (peste două milioane) vor fi nevoiți să se vaccineze anti-Covid, pentru a-și păstra locul de muncă. Armata a confirmat deja că aplică ordinul, precizând că sunt scutiți cei care invocă motive medicale și religioase întemeiate.

Sursa: Reuters

Articole similare