Avioanele canadiene care efectuează serviciul de poliție aeriană NATO în România au interceptat două avioane rusești Su-24 deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului administrat de România.

avioanele-canadiene-care-efectueaza-serviciul-de-politie-aeriana-nato-in-romania-au-interceptat-doua-avioane-rusesti-su-24-deasupra-marii-negre,-in-apropierea-spatiului-administrat-de-romania.

Avioanele de vânătoare CF-188 Hornet au interceptat joi două aeronave rusești Su-24 care operau lângă spațiul aerian românesc de deasupra Mării Negre, anunță NATO într-un comunicat de presă. 

Avioanele rusești ignorau regulile internaționale de siguranță a zborului prin faptul că nu au folosit un transmițător și nu au comunicat cu agenții români ai Centrului de Control al Traficului Aerian. A fost prima misiune de interceptare efectuată de escadrila canadiană, detașată în septembrie pentru misiuni de poliție aeriană NATO în România, alături de echipe românești.

În urmă cu doar o lună, un alt Su-24 Fencer a fost identificat de către două avioane de vânătoare britanice, tot în apropierea spațiului aerian al României.

Sursa: NATO

Articole similare