Procurorii Parchetului General ridică documente de la sediul central al City Insurance, într-un dosar deschis pentru delapidare, spălare de bani și fals în înscrisuri.

procurorii-parchetului-general-ridica-documente-de-la-sediul-central-al-city-insurance,-intr-un-dosar-deschis-pentru-delapidare,-spalare-de-bani-si-fals-in-inscrisuri.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță că în cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2021, procurorii au descins la sediul City Insurance, în vederea ridicării unor documente și înscrisuri, în cadrul unui dosar de spălare de bani, fals informatic, delapidare și fals în scrisuri.

Precizăm că ridicarea de obiecte și înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, și uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal“, se arată în comunicatul Parchetului.

Potrivit G4Media, sunt vizate documentele privind împrumuturile luate de City Insurance de la mai multe bănci din Elveția, despre care există suspiciuni că ar fi fictive. De altfel, șeful direcției de asigurări din cadrul ASF declara recent pentru Europa Liberă că ”City a plătit din 2017 până în primăvara acestui an 18 milioane de euro ca dobânzi la aceste împrumuturi, dar aceste împrumuturi erau fictive, banii nu au venit niciodată în România, conturile prezentate erau false. Din 2017 încoace, Vivendi (acționar majoritar în cadrul City Insurance) a acordat trei împrumuturi de 50 mil. de euro, 25 mil. de euro, iar în primăvara acestui an de 50 mil. de euro. Noi am descoperit că City a plătit chiar în avans către Vivendi dobânzile pentru acest an”.

Săptămâna trecută, ASF a retras autorizația de funcționare a companiei City, deoarece compania nu a făcut dovada că va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate și cerința de capital minim. Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat toate dosarele companiei de asigurări.

Articole similare