Premierul Cîțu: În zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea să poți ieși din casă. Magazinele nu se vor închide de la ora 18 în localitățile cu incidența peste 4 la mie. Vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie.

premierul-citu:-in-zonele-carantinate,-daca-ai-certificat-de-vaccinare,-noaptea-sa-poti-iesi-din-casa-magazinele-nu-se-vor-inchide-de-la-ora-18-in-localitatile-cu-incidenta-peste-4-la-mie-vom-elimina-aceasta-cerinta,-vom-merge-pana-la-6-la-mie.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că, în ședința de guvern de astăzi – de la ora 12, vor fi modificate mai multe restricții care intră în vigoare în localitățile în care incidența depășește 3 cazuri la mia de locuitori: ”NU se vor închide magazinele la ora 18 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”.

”Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai spus premierul.

Cîțu a mai anunțat și că după noile modificări, copiii cu vârste între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați în localitățile în care incidența este de peste 3 la mie.

Doninic Fritz, primarul Timișoarei, reclama miercuri faptul că nu este corect ca și persoanele vaccinate să se supună măsurii carantinei pe timp de noapte, între orele 20 și 5. Primarul a făcut acest comentariu după ce orașul pe care-l conduce, Timișoara, a devenit primul oraș important plasat în carantină: “Acest val este al nevaccinaților. Cer guvernului ca persoanelor vaccinate să nu le fie aplicate restricțiile. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți”.

Articole similare