Joe Biden a anunțat, la reuniunea ONU, că SUA vor dona încă 500 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, pe lângă celelalte 500 de milioane, promise la summit-ul G7.

joe-biden-a-anuntat,-la-reuniunea-onu,-ca-sua-vor-dona-inca-500-de-milioane-de-doze-de-vaccin-anti-covid,-pe-langa-celelalte-500-de-milioane,-promise-la-summit-ul-g7.

Casa Albă a precizat că dozele ce urmează să fie donate aparțin producătorului Pfizer/BioNTech și au fost produse în fabrici americane. Până acum, președintele Biden a promis 1,1 miliarde de doze, dintre care au fost deja livrate 160 de milioane către circa o sută de state.

Suntem cel mai mare donator de doze de vaccin din lume. Este momentul ca și celelalte țări dezvoltate să-și țină promisiunile și să facă propriile donații, a declarat Joe Biden, în cadrul unui summit pe tema campaniei globale de vaccinare. 

În continuare, OMS cere suspendarea temporară a administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid, pentru a prioritiza distribuirea de vaccinuri către țările sărace, unde campaniile de imunizare se desfășoară lent.

Sursa: DPA

Articole similare