Ucraina. Tentativă de asasinat care l-a vizat pe asistentul președintelui Volodimir Zelenski. Asupra mașinii care îl transporta pe Serhiy Shefir au fost trase mai multe focuri de armă. Din primele informații, acesta a scăpat nevătămat, însă șoferul său a fost rănit.

ucraina-tentativa-de-asasinat-care-l-a-vizat-pe-asistentul-presedintelui-volodimir-zelenski-asupra-masinii-care-il-transporta-pe-serhiy-shefir-au-fost-trase-mai-multe-focuri-de-arma-din-primele-informatii,-acesta-a-scapat-nevatamat,-insa-soferul-sau-a-fost-ranit.

Miercuri dimineață au fost trase focuri de foc asupra vehiculului cu care asistentul președintelui, Serhiy Shefir, era transportat. Potrivit poliției, șoferul acestuia a fost rănit. Peste 10 gloanțe au lovit mașina lângă satul Lesniki, aflat în apropierea capitalei Kiev. Un parlamentar a afirmat că Shefir nu a fost rănit.

Se desfășoară o operațiune specială pentru căutarea infractorilor. Oricine are informații despre circumstanțele evenimentelor să informeze forțele de ordine“, au precizat polițiștii.

Adjunctul șefului comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și informații, Mariana Bezuhla a confirmat tentativa de asasinat asupra primului asistent al președintelui Ucrainei, Serhiy Shefir, și a mai declarat că șoferul acestuia a fost atins de trei gloanțe, potrivit agenției de presă Interfax.

Presa ucraineană relatează că împușcăturile au fost trase din pădure cu arme automate.

Surse alternative: Reuters, Interfax.

Articole similare