Toate paturile de la ATI din București pentru pacienții cu Covid sunt ocupate. La nivel național sunt libere doar 19 paturi la ATI. Directorul Institutului Marius Nasta: Orice pat se ocupă în câteva minute. Mi-e teamă că e doar începutul, va fi extrem de greu.

toate-paturile-de-la-ati-din-bucuresti-pentru-pacientii-cu-covid-sunt-ocupate-la-nivel-national-sunt-libere-doar-19-paturi-la-ati-directorul-institutului-marius-nasta:-orice-pat-se-ocupa-in-cateva-minute-mi-e-teama-ca-e-doar-inceputul,-va-fi-extrem-de-greu.

În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19 neocupate, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, este următoarea: Arad – 1, Brașov –5, Constanța – 1, Iași – 3, Sibiu – 3, Tulcea – 5, Vaslui – 1.

Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta”, a declarat la Digi24 că secția ATI este plină și că și în secții sunt pacienți care au nevoie de terapie intensivă.

Din păcate, secția de ATI este plină și avem suficienți de mulți pacienți în secție care ar avea nevoie de un pat în terapie în acest moment, astfel că orice pat eliberat se ocupă în câteva minute. Locurile care s-au eliberat, s-au eliberat doar printr-o formă pe care nu ne-o dorim niciunul, doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin această afecțiune cu bine. Am internat pacienți astăzi dar, din păcate, am pierdut foarte multe vieți în acest weekend. Este o situație extreme de dificilă. Aceste vieți pe care le pierdem ne marchează pe toți. Peste 90% din pacienții internați sunt nevaccinați. Pentru cei nevaccinați avem emoții. Din păcate, la ce vedem că se întâmplă în societate, mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spital în următoarea perioadă”, a declarat Mahler.

Articole similare

a-doua-amanare-a-persoanelor-programate-pentru-vaccinare-aproape-67-de-mii-de-persoane-cu-varsta-sub-65-de-ani,-care-erau-programate-pentru-vaccinare-cu-prima-doza,-intre-30-ianuarie-si-11-februarie,-vor-fi-reprogramate-autoritatile-spun-ca-masura-este-necesara-pentru-a-avea-suficiente-doze-de-rapel-pentru-persoanele-deja-vaccinate-cei-cu-varste-de-peste-65-de-ani-isi-pastreaza-toate-programarile,-atat-pentru-prima-doza,-cat-si-pentru-rapel.

A doua amânare a persoanelor programate pentru vaccinare. Aproape 67 de mii de persoane cu vârsta sub 65 de ani, care erau programate pentru vaccinare cu prima doză, între 30 ianuarie și 11 februarie, vor fi reprogramate. Autoritățile spun că măsura este necesară pentru a avea suficiente doze de rapel pentru persoanele deja vaccinate. Cei cu vârste de peste 65 de ani își păstrează toate programările, atât pentru prima doză, cât și pentru rapel.