Premiile Emmy 2021, dominate de Netflix. Coroana (The Crown) câștigă Marele Premiu și patru dintre premiile pentru actorie. La categoria Serie Scurtă, câștigător a fost Gambitul Reginei. Deși rețelele de streaming on-line au mai câștigat anterior premii Emmy, este pentru prima dată când Netflix intră pe teritoriul marilor rețele de televiziuni.

premiile-emmy-2021,-dominate-de-netflix-coroana-(the-crown)-castiga-marele-premiu-si-patru-dintre-premiile-pentru-actorie-la-categoria-serie-scurta,-castigator-a-fost-gambitul-reginei-desi-retelele-de-streaming-on-line-au-mai-castigat-anterior-premii-emmy,-este-pentru-prima-data-cand-netflix-intra-pe-teritoriul-marilor-retele-de-televiziuni.

Cu Marele Premiul la Categoria Dramă și patru premii de actorie pentru Gillian Anderson, Olivia Colman, Josh O’Connor și Tobias Menzies, producția Netflix Coroana (The Crown) este marele câștigător al ediției actuale a premiilor Emmy.

Marile premii, în seriale tv:

  • Categoria “Dramă” : Coroana (Netflix)
  • Comedie: Ted Lasso (Apple TV +)
  • Serie scurtă: Gambitul Reginei (Netflix)
  • Cea mai bună actricță, într-un rol prinicipal: Olivia Colman (Coroana – Netflix)
  • Cel mai bun actor, într-un rol principal: Josh O’Connor (Coroana – Netflix)
  • Cea mai bună actricță, într-o comedie: Jean Smart (Hacks – HBO)
  • Cel mai bun actor, într-o comedie: Jason Sudeikis (Ted Lasso – Apple TV +)

“Ce sfârșit minunat pentru cea mai extraordinară călătorie cu această familie minunată”, a spus Olivia Colman, interpreta rolului Reginei Elisabeta a II-a, care după al IV-lea sezon va fi înlocuită în acest rol. De altfel, din sezonul al V-lea mulți dintre actorii nominalizați din acest an vor părăsi serialul The Crown. Marcând etapa senectuții, rolul Reginei va fi preluat în următorul sezon de actrița Imelda Staunton (65 de ani).

Sursă alternativă: BBC

Articole similare