Spania. Petrecere în aer liber cu 25 de mii de persoane, într-un campus universitar din Madrid. Polițiștii recunosc că au fost depășiți de situație și susțin că nu au intervenit pentru ca mulțimea să nu devină violentă.

spania-petrecere-in-aer-liber-cu-25-de-mii-de-persoane,-intr-un-campus-universitar-din-madrid-politistii-recunosc-ca-au-fost-depasiti-de-situatie-si-sustin-ca-nu-au-intervenit-pentru-ca-multimea-sa-nu-devina-violenta.

Conform presei spaniole, este cea mai mare astfel de adunare din capitală, de la începutul pandemiei. “Erau mii de oameni pe terenul Universității Complutense, aproximativ 25.000”, transmit polițiștii, indicând că adunarea a fost organizată online prin WhatsApp, motiv pentru care nu au aflat la timp despre aceasta.

“Fără avertisment prealabil din partea universității sau timp pentru a pregăti o operațiune adecvată, dispersarea unei adunări de aproximativ 25.000 de persoane este o muncă aproape imposibilă”, au mai menționat autoritățile, care au ajuns la fața locului abia după ce petrecerea începuse.

O petrecere similară a avut loc și la Barcelona, ​​unde aproximativ 8.000 de tineri s-au întâlnit într-unul dintre campusurile din oraș, pentru a sărbători redeschiderea facultăților. Deși Spania a ridicat multe dintre restricțiile epidemice, oamenii sunt încă obligați să poarte măști în aer liber dacă între ei nu este menținută o distanță de 1,5 metri. Și adunările mari rămân interzise, însă numărul maxim de persoane participante la astfel de mulțimi variază de la o regiune la alta.

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare