Italia. La cererea Parchetului European, poliția financiară a confiscat 11 milioane de euro de la două companii care au făcut speculă cu echipamente medicale neconforme, anul trecut.

italia-la-cererea-parchetului-european,-politia-financiara-a-confiscat-11-milioane-de-euro-de-la-doua-companii-care-au-facut-specula-cu-echipamente-medicale-neconforme,-anul-trecut.

Pe lângă sumele de bani, au mai fost confiscate și un milion de măști medicale de tip FFP2 și 2,5 milioane de măști simple, arată instituția condusă de Laura Codruța Kovesi într-un comunicat de presă.

Concret, Parchetul explică faptul că între aprilie și august 2020, o companie din Faenza a cumpărat echipamente de protecție din China, pe care să le vândă, prin procedură directă, unei unități medicale din regiunea Emilia-Romagna. În baza procedurii respective, societatea a fost scutită de taxa de import și de TVA, dar nu a putut percepe un adaos comercial. 

Procurorii arată că după importarea echipamentelor, firma le-a vândut unei alte companii, despre care s-a aflat că era compania-mamă a primeia, care la rându-i le-a vândut spitalului la suprapreț.

Măștile distribuite personalului medical nu erau nici certificate, nici nu respectau parametrii de filtrare, astfel că medicii au fost expuși riscului de infectare. 

Sursa: Parchetul European

Articole similare