Comisia Europeană, despre atacul din Suceava asupra celor trei persoane care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri: Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îți faci meseria. Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democraţia!

comisia-europeana,-despre-atacul-din-suceava-asupra-celor-trei-persoane-care-realizau-un-documentar-despre-taierile-ilegale-de-paduri:-este-inadmisibil-sa-fii-atacat-in-timp-ce-iti-faci-meseria.-daca-ne-aparam-presa,-ne-aparam-in-acelasi-timp-democratia!

Șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, a catalogat incidentul recent în care jurnalistul Mihai Dragolea, activistul de mediu Tiberiu Bosutar și un cameraman au fost atacați și bătuți de zeci de persoane, într-o pădure din județul Suceava, drept inadmisibil.

Declaraţia şefei Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac:

„Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de informația apărută în presă, potrivit căreia doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost agresaţi într-o pădure din județul Suceava în timp ce îşi făceau meseria. Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îți faci meseria. Informaţiile sunt un bun public. Trebuie să îi protejăm pe jurnalişti, căci ei sunt cei care asigură transparenţa.

Autoritățile naţionale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertății presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene și sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale. Aşa cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Comisia lucrează la o lege care să garanteze independenţa presei. Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democraţia!

Comisia lucrează la o lege care să garanteze independenţa presei. Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democraţia!”

Articole similare