Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată și vânt, valabilă din această seară până sâmbătă dimineață, în vestul, centrul, nordul țării și la munte.

meteorologii-au-emis-o-informare-de-instabilitate-atmosferica-accentuata-si-vant,-valabila-din-aceasta-seara-pana-sambata-dimineata,-in-vestul,-centrul,-nordul-tarii-si-la-munte.

În intervalul 16 septembrie, ora 19 – 18 septembrie, ora 10, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Meteorologii mai precizează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe alocuri, 30-40 l/mp, în special la munte. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Articole similare