Raport INSP. Toate probele Covid secvențiate săptămâna trecută s-au dovedit a fi cazuri cu varianta Delta, aceasta fiind acum dominantă la nivel național.

raport-insp-toate-probele-covid-secventiate-saptamana-trecuta-s-au-dovedit-a-fi-cazuri-cu-varianta-delta,-aceasta-fiind-acum-dominanta-la-nivel-national.

În intervalul 6-12 septembrie, au fost identificate 350 de cazuri de infectare cu varianta Delta, din 350 de secvențieri (100%). Până la data de 12 septembrie, au fost confirmate 2.913 cazuri de infectare cu variante ale coronavirusului care determină îngrijorare (VOC), astfel:

Referitor la decese, având în vedere că a fost declarată transmitere comunitară a variantei Delta, INSP consideră că toate decesele Covid sunt provocate de această tulpină, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente).

În total, au fost identificate 1157 de cazuri Delta.

“Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 39,7% în S 36 (6-12 septembrie).”

Rata de infectare cu VOC este de 83%, față de 81% săptămâna trecută.

De asemenea, începând de săptămâna aceasta, tulpina Alpha nu mai reprezintă o variantă care determină îngrijorare. “Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.”

 

Articole similare