Parlamentul European consideră că parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex ar trebui recunoscute în întreaga UE. Cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE.

parlamentul-european-considera-ca-parteneriatele-si-casatoriile-intre-persoane-de-acelasi-sex-ar-trebui-recunoscute-in-intreaga-ue-cere-comisiei-europene-sa-ia-masuri-impotriva-romaniei,-ungariei-si-poloniei-pentru-incalcarea-valorilor-ue.

Într-un comunicat de presă, Parlamentul recomandă Comisiei Europene să sancționeze cele trei țări, ale căror parlamentari au votat mai mult “împotrivă” ori s-au abținut: În urma hotărârii Curții Europene de Justiție “Coman & Hamilton”, care a constatat că dispozițiile referitoare la “soț/soție” din Directiva privind libera circulație se aplică și cuplurilor de același sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre.

“UE ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când își exercită drepturile fundamentale”, mai arată parlamentul. Rezoluția a fost adoptată cu un număr de 387 de voturi pentru, 161 împotrivă și 123 de abțineri.

“În cele din urmă, eurodeputații iau act de discriminarea cu care se confruntă comunitățile LGBTIQ din Polonia și Ungaria. Parlamentul solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, măsuri judiciare și instrumente bugetare) împotriva acestor țări”, încheie parlamentul comunicatul de presă.

Potrivit Europa Liberă, europarlamentarii români au votat astfel:

  • Pentru: Cioloș, Pâslaru, Strugariu, Ștefănuță, Tudorache, Mituță;
  • Împotivă: Avram, Benea, Ciuhodaru, Grapini, Manda, Nica, Plumb, Tudose, Băsescu, Blaga, Buda, Buşoi, Falcă, Hava, Marinescu, Tomac, Terheș, Vincze;
  • Abțineri: Botoş, Gheorghe, Motreanu, Mureșean, Nistor, Winkler;
  • Au lipsit: Negrescu, Crețu, Bogdan.

Articole similare