Eurostat: UE a vândut anul trecut produse de înaltă tehnologie în valoare de 311 miliarde de euro, în scădere cu 7% față de 2019. Sectorul farmaceutic, responsabil pentru aproape o treime din sumă.

eurostat:-ue-a-vandut-anul-trecut-produse-de-inalta-tehnologie-in-valoare-de-311-miliarde-de-euro,-in-scadere-cu-7%-fata-de-2019-sectorul-farmaceutic,-responsabil-pentru-aproape-o-treime-din-suma.

Anul trecut, marcat de dezvoltarea vaccinurilor și tratamentelor împotriva coronavirusului, produsele de înaltă tehnologie din domeniul farmaceutic au adus Uniunii Europene venituri de 97 de miliarde de euro. A fost urmat de ramura telecomunicațiilor (67 de miliarde de euro), de instrumente științifice (55 de miliarde) și inginerie aerospațială (36 de milioane).

De altfel, în sectorul high-tech pharma s-a înregistrat și cea mai mare rată medie de creștere a producției în ultimul deceniu (+11), fiind urmată de producția de armament (+5,7%) și de instrumente științifice (+4%).

La polul opus, a scăzut producția în domeniul chimiei (-0,6%), în domeniul calculatoarelor (-0,7% și în cel al telecomunicațiilor (-1,3%).

Articole similare