Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” din București: Mă aștept să intrăm în incapacitate de plată în următoarele două luni. A venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care ne-a dublat tariful. Am scris Ministerului Sănătății despre această situație, dar nu am primit încă răspuns.

beatrice-mahler,-managerul-institutului-“marius-nasta”-din-bucuresti:-ma-astept-sa-intram-in-incapacitate-de-plata-in-urmatoarele-doua-luni-a-venit-un-nou-contract-de-la-furnizorul-de-electricitate-care-ne-a-dublat-tariful-am-scris-ministerului-sanatatii-despre-aceasta-situatie,-dar-nu-am-primit-inca-raspuns.

Beatrice Mahler a declarat, într-o emisiune a postului Digi24, că Institutul pe care-l conduce se confruntă cu dificultăți legate de plata facturilor la energie: “Lucrurile nu stau bine în sistemul de sănătate. Preţurile au crescut şi mai mult dacă vorbim de utilităţi şi spitalele trebuie să le plătească. Mă aştept să intru în incapacitate de plată în următoarele două luni”.

Managerul a explicat faptul că încă nu a fost plătită o factură calculată după noile tarife percepute odată cu liberalizarea pieței energiei electrice, întrucât Institutul plătește pentru utilități o dată la două luni: “Nu au venit facturi pe noile tarife, a venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care aproape că ne-a dublat preţul. Nu prea avem încotro, trebuie să acceptăm deocamdată pentru că este cel mai mic tarif pe care l-am văzut pe piață”.

“De două săptămâni a venit o adresă în care eram invitaţi să luăm act de faptul că preţul se duce aproape la dublu la <>”, a mai spus Mahler, care a adăugat că a informat Ministerul Sănătății despre situație, dar nu a primit încă un răspuns.

Vineri, Institutul român de Statistică a arătat că tariful la electricitate a crescut cu 23% în august, față de sfârșitul anului trecut. Președintele Consiliului Concurenței a declarat că “va trebui să învățăm să trăim cu prețuri mari la energie” și a pus majorările pe seama revenirii economiilor după pandemie și a politicii de majorare a penalităților pentru poluare.

Articole similare