SUA. Instanța a stabilit că Apple nu poate împiedica dezvoltatorii de jocuri să integreze în produsul lor metode de plată alternative pentru App Store. Decizia, în cadrul procesului cu Epic Games.

sua-instanta-a-stabilit-ca-apple-nu-poate-impiedica-dezvoltatorii-de-jocuri-sa-integreze-in-produsul-lor-metode-de-plata-alternative-pentru-app-store-decizia,-in-cadrul-procesului-cu-epic-games.

Tribunalul stabilește că dezvoltatorii pot integra butoane și linkuri în aplicațiile lor, care să-i direcționeze pe clienți către alte modalități de plată decât sistemul propriu Apple, care percepe comisioane de până la 30% pentru fiecare tranzacție.

Hotărârea judecătorească mai prevede că grupul american nu poate interzice dezvoltatorilor să comunice cu clienții prin intermediul informațiilor de contact obținute când aceștia din urmă s-au înscris în cadrul aplicației.

Disputa între Apple și Epic Games a început vara trecută, când compania din Silicon Valley a scos jocul Fortnite din App Store, la scurt timp după ce Epic a introdus în jocul său o modalitate de cumpărare a obiectelor din joc, care să ocolească mecanismul Apple.

Pe 31 august, parlamentul sud-coreean a adoptat o lege care prevede că Google și Apple trebuie să permită tranzacții în magazinele lor digitale (Google Play, respective App Store) și prin alte metode decât cele proprii. Țara asiatică a devenit prima economie importantă care a luat această decizie.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Camilo Concha | Dreamstime.com.

Articole similare