Raed Arafat: Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localități. Am semnat ordinul de carantinare pentru șase localități din județul Satu Mare.

“Sunt câteva localități limitrofe care au depășit șase la mie și au obținut un punctaj mare după normele INSP și CJSU. Astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra în vigoare de mâine în localitățile respective”, a anunțat Raed Arafat, șeful DSU.

Potrivit Ordinul nr. 7467/10.09.2021 se instituie carantină zonală pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț. Măsura intră în vigoare începând cu data 12 septembrie ora 00.00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25 septembrie ora 23.59.

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás solicită responsabilitate din partea cetățenilor din zona carantinată și acțiuni de informare și prevenție și măsuri eficiente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare desfășurate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne în perioada de 14 zile ce urmează.

Articole similare