Iași. Universitatea Ion Ionescu de la Brad a decis condiționarea cazării în căminele instituției de vaccinarea sau testarea studenților.

iasi-universitatea-ion-ionescu-de-la-brad-a-decis-conditionarea-cazarii-in-caminele-institutiei-de-vaccinarea-sau-testarea-studentilor.

Carea se va realiza pe baza unuia dintre următoarele documente: 

  • Dovada vaccinării anti-Covid (pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare);
  • Dovada că studentul se află în perioada cuprinsă între 15 și 180 de zile de la confirmarea infectării cu coronavirus; 
  • Rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  • Rezultatul negativ al unui test rapid antigen nu mai vechi de 24 de ore. 

Înainte de a se caza studenţii vor face un test sau vor prezenta rezultatele unui test, doar cei care nu sunt vaccinaţi. Cei vaccinaţi vor prezenta certificatul de vaccinare ce va atesta şi dacă au trecut prin boală. Testul va fi unic, doar înainte de cazare, nu periodic, o să ne organizăm să avem puncte de testare în campus. Am făcut deja diligenţe către DSP şi încercăm să vedem cum ne organizăm, pe modelul evenimentelor mari care au avut loc”, a declarat rectorul USV Iași, Gerard Jităreanu, potrivit presei locale.

Universitatea a scos la concurs, anul acesta, în cadrul admiterii la studii universitare de licență, 162 de locuri la buget și 104 locuri cu taxă.

Universitatea de București nu a emis încă un comunicat în care să precizeze modalitatea de admitere a studenților în căminele studențești.

Universitatea Babeș-Bolyiai din Cluj a precizat, luna trecută, că studenții pot participa fizic la cursuri numai dacă s-au vaccinat, prezintă un test Covid negativ sau au trecut prin boală. Decizia a fost adoptată de Senatul Universității, în urma discutării cu studenții a unei propuneri lansate de Consiliul de Administrație.

Articole similare