Autoritatea italiană pentru protecția datelor cu caracter personal solicită Facebook clarificări privind ochelarii inteligenți lansați în urmă cu o zi, pentru a evalua dacă produsul este conform cu legile privind confidențialitatea.

autoritatea-italiana-pentru-protectia-datelor-cu-caracter-personal-solicita-facebook-clarificari-privind-ochelarii-inteligenti-lansati-in-urma-cu-o-zi,-pentru-a-evalua-daca-produsul-este-conform-cu-legile-privind-confidentialitatea.

Instituția italiană a anunțat că a cerut autorității irlandeze pentru protecția datelor cu caracter personal, care este responsabilă cu supravegherea Facebook, deoarece sediul european al companiei este în Irlanda, să ceară clarificări referitoare la măsurile pe care Facebook le-a pus în aplicare pentru a proteja persoanele filmate ocazional, în special copiii. De asemenea vrea să știe ce sisteme a adoptat Facebook pentru a face anonime datele colectate și a caracteristicilor asistentului vocal conectat la ochelari.

Ochelarii Ray-Ban Stories, creați în parteneriat cu producătorul Ray-Ban EssilorLuxottica și lansați ieri de Facebook, le permit utilizatorilor să asculte muzică, să efectueze apeluri sau să captureze fotografii și videoclipuri scurte și să le partajeze prin serviciile Facebook folosind o aplicație însoțitoare.

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare