Franța. Jaf armat la o bijuterie Bulgari din Paris. Atacatorii au furat obiecte de lux în valoare de aproximativ zece milioane de euro. Cel puțin doi suspecți au fost arestați de către poliție, după o urmărire pe străzile orașului în care polițiștii au deschis focul.

franta-jaf-armat-la-o-bijuterie-bulgari-din-paris-atacatorii-au-furat-obiecte-de-lux-in-valoare-de-aproximativ-zece-milioane-de-euro-cel-putin-doi-suspecti-au-fost-arestati-de-catre-politie,-dupa-o-urmarire-pe-strazile-orasului-in-care-politistii-au-deschis-focul.

Un grup de trei atacatori înarmați au jefuit, marți, în miezul zilei, o bijuterie din linia magazinelor de lux, BVLGARI, aflată în Piața Vendome, din Paris. Potrivit autorităților, hoții au reușit să fugă cu bunuri în valoare de peste zece milioane de dolari și au încercat să scape cu un BMW gri. Au fost urmăriți de forțele de ordine până la complexul comercial Les Halles, la doi km distanță de bijuterie, unde au tras focuri de armă asupra vehiculului. După unele surse doar doi dintre suspecți au fost arestați, după altele au fost capturați toți trei.

De asemenea, este cert faptul că un număr de complici (doi, trei sau patru, în funcție de sursă) au susținut jaful din exteriorul magazinului și au dispărut pe scutere în momentul în care poliția și-a făcut apariția. Autoritățile au anunțat că demersurile de identificare și localizare a celorlalți suspecți sunt în desfășurare.

Magazinele de bijuterii din Paris au suferit, în ultimele luni, o serie de jafuri armate, ultimul de acest fel având loc în iulie, când un magazin Chaumet de pe Champs-Elysees a fost tâlhărit de bunuri în valoare de două milioane de euro, recuperate ulterior de poliție, care i-a și găsit pe făptuitori.

Sursa: Reuters, Deutsche Welle.

Articole similare