Cei doi președinți ai Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, au convocat o ședință comună pentru mâine după-amiază, pentru citirea moțiunii împotriva Guvernului Cîțu.

cei-doi-presedinti-ai-parlamentului,-ludovic-orban-si-anca-dragu,-au-convocat-o-sedinta-comuna-pentru-maine-dupa-amiaza,-pentru-citirea-motiunii-impotriva-guvernului-citu.

Ședința este programată să înceapă joi la ora 16.

Conform deciziei semnate de președintele Camerei Deputaților și de președintele Senatului, cei doi au ținut cont de faptul că cele patru ședințe ale Birourilor Permanente Reunite pe tema moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR au fost suspendate din lipsă de cvorum.

De exemplu, ieri, la ședință au fost prezenți doar nouă parlamentari. Reprezentanții PSD au lipsit, iar de la PNL a fost prezent doar Ludovic Orban. De altfel, după aceasta, Orban declara că “împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune deja depusă sunt contrare Constituției României”.

De asemenea, în documentul respectiv, sunt enumerate mai multe decizii ale CCR care au obligat anterior la respectarea termenului de 5 zile de la depunerea moțiunii pentru dezbaterea și votarea acesteia, în contextul în care USR PLUS și AUR au depus vineri moțiunea de cenzură.

Florin Cîțu a declarat la câteva minute după anunțul ședinței că va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care va fi convocat plenul, pe motiv că doar Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au dreptul legal să voteze calendarul moțiunii de cenzură: “Deciziile de astăzi se refera la legalitate. Ceea ce noi vrem este sa ne asiguram ca toate procedurile sunt respectate. Să admiți ca ai depus nelegal niște semnături, din punctul meu de vedere, este inadmisibil.”

Foto: Inquam / George Călin

Articole similare