Apple anunță că organizează “un eveniment special” pe 14 septembrie, fără a oferi alte detalii. Fanii și specialiștii se așteaptă la prezentarea noii lini de iPhone, care are loc de obicei în această perioadă a anului.

apple-anunta-ca-organizeaza-“un-eveniment-special”-pe-14-septembrie,-fara-a-oferi-alte-detalii-fanii-si-specialistii-se-asteapta-la-prezentarea-noii-lini-de-iphone,-care-are-loc-de-obicei-in-aceasta-perioada-a-anului.

Apple a făcut o tradiție din a prezenta noua serie de iPhone-uri în luna septembrie, în ultimii opt ani singura excepție fiind anul trecut, când din cauza întârzierilor provocate de pandemie, prezentarea iPhone 12 a avut loc în octombrie.

Anul acesta, specialiștii în domeniu nu se așteaptă la schimbări radicale față de modelul precedent, primul cu conectivitate 5G, ci doar actualizări tehnice ale procesorului și ale modulului de camere.

Este de așteptat ca noua linie de smartphone-uri să extindă funcția “mod portret” către video, astfel încât să susțină un format de înregistrare video de calitate superioară, potrivit unui raport Bloomberg. Modul portret utilizează senzorul de adâncime al telefonului pentru a se concentra pe fețe în timp ce estompează fundalul, permițând oricărei persoane să facă fotografii de înaltă calitate.

Lansarea de la jumătatea lunii septembrie are ca rezultat o creștere a vânzărilor în ultima săptămână a celui de-al patrulea trimestru fiscal pentru compania americană, în timp ce milioane de cumpărători fideli cumpără iPhone-urile nou lansate. Evenimentul îi ajută, de asemenea, pe analiștii din Wall Street să-și modeleze proiecțiile de vânzare pentru sezonul de cumpărături de sărbători pe piețele occidentale, de obicei cel mai mare trimestru de vânzări al Apple.

Sursă: Reuters.

Articole similare