Meciul dintre Brazilia și Argentina a fost întrerupt în minutul 7 de agenții sanitari, care au scos de pe teren trei jucători argentinieni care evoluează în Anglia și nu ar fi respectat regulile de carantină.

meciul-dintre-brazilia-si-argentina-a-fost-intrerupt-in-minutul-7-de-agentii-sanitari,-care-au-scos-de-pe-teren-trei-jucatori-argentinieni-care-evolueaza-in-anglia-si-nu-ar-fi-respectat-regulile-de-carantina.

Portarul echipei Aston Villa, Emiliano Martínez, precum și Cristian Romero și Giovani Lo Celso de la Tottenham erau toți pe teren în momentul în care poliția federală și oficialii agenției de sănătate braziliană (ANVISA) au oprit meciul din calificările Cupei Mondiale și i-au reținut pentru a fi duși în izolare, împruenă cu un al patrulea jucător argenitinian, Emiliano Buendía, care joacă de asemena la Aston Villa, și care era pe banca de rezerve.

Agenții susțin că cei patru jucători au păcălit regulile epidemice braziliene, potrivit cărora li se interzice intrarea în țară celor care au fost în ultimele 14 zile în Marea Britanie, Africa de Sud sau India.

Potrivit Agenției sanitare braziliene, aceasta a primit rapoarte că cei patru jucători din Argentina, care au venit vineri cu avionul în Brazilia din Venezuela, au furnizat informații false cu privire la declarațiile lor de sănătate, înainte de zbor. ANVISA a cerut autorităților locale să-i plaseze în carantină pe cei patru jucători.

Intrarea agenților pe teren a generat scene de nervozitate și confuzie, chiar brazilienii considerând că autoritățile lor exagerează, în timp ce jucătorii, inclusiv Neymar și Lionel Messi, pe care îi leagă o prietenie veche, au așteptat nedumeriți pe teren să afle dacă jocul va fi reluat. Câteva minute mai târziu, a fost oficial suspendat.

Imediat după aceea, incidentul s-a transferat pe scena politică, opoziția braziliană acuzând oficialii din domeniul sănătății că nu au fost la fel de fermi cu cu președintele de extremă dreapta al țării, Jair Bolsonaro, care a încălcat în mod repetat măsurile epidemice.

Articole similare