Lovitură de stat în Guineea. Un grup de soldați anunță că a preluat puterea și a suspendat constituția țării, la câteva ore după ce în jurul reședinței prezidențiale s-au auzit intense focuri de armă. Junta susține că președintele a fost arestat.

lovitura-de-stat-in-guineea-un-grup-de-soldati-anunta-ca-a-preluat-puterea-si-a-suspendat-constitutia-tarii,-la-cateva-ore-dupa-ce-in-jurul-resedintei-prezidentiale-s-au-auzit-intense-focuri-de-arma-junta-sustine-ca-presedintele-a-fost-arestat.

În această dimineață mai mulți soldați din trupele de comando ale armatei au luat cu asalt palatul prezidențial din Conakry, capitala Guineei. Au fost apoi zărite pe străzi mai multe camioane cu soldați înarmați, iar ulterior a venit anunțul arestării președintelui Alpha Conde și al suspendării Constituției.

În vârstă de 83 de ani, Conde a început al treilea mandat în luna decembrie și conduce țara cu mână forte de 11 ani, deși inițial acesta a fost un luptător împotriva corupției, susținător al guvernării democratice.

Sursa: Reuters

Articole similare