Marea Britanie. La trei luni de la autorizarea oficială a vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani, consilierii pentru vaccinuri nu recomandă imunizarea copiilor sănătoși, considerând că sunt prea puține informații privind riscul de miocardită.

marea-britanie-la-trei-luni-de-la-autorizarea-oficiala-a-vaccinului-pfizer-pentru-copiii-cu-varste-intre-12-si-15-ani,-consilierii-pentru-vaccinuri-nu-recomanda-imunizarea-copiilor-sanatosi,-considerand-ca-sunt-prea-putine-informatii-privind-riscul-de-miocardita.

Agenția britanică a Medicamentului a autorizat, la începutul verii, administrarea serului pentru această categorie de vârstă, după ce au îndeplinit standarde stricte de siguranță și eficacitate. Acum, după trei luni, comitetul pentru vaccin și imunizare (JCVI), un organism cu rol consultativ, a transmis că vaccinul nu ar trebui făcut de copiii sănătoși. Totodată, grupul s-a angajat să analizeze continuu datele despre siguranță.

”În ansamblu, beneficiile pentru sănătate ale vaccinării anti-Covid pentru copiii sănătoși cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani sunt marginal mai mari decât potențialele daune. Din precauție, această marjă de beneficiu este considerată prea mică pentru a sprijini vaccinarea universală pentru această grupă de vârstă, în acest moment”, a informat JCVI.

În urma evaluării JCVI, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) va convoca experți și lideri din domeniul sănătății pentru a analiza premisele și va prezenta apoi concluziile în fața miniștrilor, în legătură cu implementarea unui program universal de vaccinare a copiilor sănătoși cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Anunțul de vineri face ca Marea Britanie să urmeze o abordare diferită față de Statele Unite și unele țări europene, care urmăresc vaccinarea cât mai largă a tuturor grupelor de vârstă.

Surse alternative: Reuters, Sky News.

Articole similare