Japonia. Prim-ministrul Yoshihide Suga se retrage de la putere, după doar un an, pe fondul prăbușirii sprijinului popular și al crizei coronavirusului.

japonia-prim-ministrul-yoshihide-suga-se-retrage-de-la-putere,-dupa-doar-un-an,-pe-fondul-prabusirii-sprijinului-popular-si-al-crizei-coronavirusului.

Yoshihide Suga și-a anunțat partidul că va ieși din cursa pentru șefia acestuia prevăzută în această lună, pregătind implicit și înlocuirea sa de la conducerea guvernului, după doar un an de mandat.

Suga, care a preluat funcția după ce Shinzo Abe și-a dat demisia în septembrie anul trecut pe fondul unor probleme de sănătate, a scăzut de la 74%, anul trecut, la sub 30% în simpatia publică, pe măsură ce națiunea a intrat în cel mai grav val de infectări Covid.

Oficialii guvernamentali ai Partidului Liberal Democrat au declarat că Suga își va duce la bun sfârșit mandatul de președinte, până la alegerile interne programate pentru 29 septembrie. Reuters observă că după aceea, câștigătorul alegerilor interne va deveni aproape cert premier al Japoniei, datorită majorității din parlament.

Articole similare