Wizz Air impune echipajelor de zbor și de cabină să se vaccineze complet anti-Covid până în decembrie. Este printre primele companii aeriene din Europa care adoptă o astfel de măsură. 

wizz-air-impune-echipajelor-de-zbor-si-de-cabina-sa-se-vaccineze-complet-anti-covid-pana-in-decembrie-este-printre-primele-companii-aeriene-din-europa-care-adopta-o-astfel-de-masura. 

Compania a precizat că vine în sprijinul protejării sănătății și siguranței pasagerilor și a echipajului, iar noua reglementare va asigura funcționarea continuă a zborurilor sale pe termen lung. Potrivit Wizz Air, testarea regulată va fi permisă doar în cazuri speciale, pentru unii angajați care nu se pot vaccina din motive medicale, dar, în general, tot personalul care se află în contact cu clienții va fi complet vaccinat până în decembrie.

József Váradi, CEO al Wizz Air Group, a declarat:La Wizz Air, prioritatea numărul unu este sănătatea și siguranța pasagerilor și a angajaților noștri. Avem responsabilitatea de a proteja echipajul și pasagerii de la bord prin reducerea riscurilor de îmbolnăvire cu Covid, iar vaccinurile joacă un rol vital în acest sens”.

Măsuri similare au fost luate de companiile australiene Qantas și Virgin Australia, precum și de United Airlines din SUA. Compania americană Delta Air Lines a majorat contribuțiile de asigurări de sănătate pentru angajații nevaccinați, cu 200 de dolari pe lună.

Surse alternative: The Independent, Sky News.

Articole similare