SUA. Casa Albă reacționează, după ce un translator afgan care l-a salvat pe Joe Biden în 2008 dintr-o furtună de zăpadă, a reușit să-i transmită că acum se ascunde talibani: “Bună ziua, domnule președinte! Nu mă uitați aici! Salvați-mă pe mine și familia mea!”

sua.-casa-alba-reactioneaza,-dupa-ce-un-translator-afgan-care-l-a-salvat-pe-joe-biden-in-2008-dintr-o-furtuna-de-zapada,-a-reusit-sa-i-transmita-ca-acum-se-ascunde-talibani:-“buna-ziua,-domnule-presedinte!-nu-ma-uitati-aici!-salvati-ma-pe-mine-si-familia-mea!”

Wall Street Journal a publicat mesajul unui translator afgan, identificat doar cu numele de Mohammed, care nu a reușit să ajungă la aeroportul din Kabul și acum se ascunde de talibani. În 2008, Mohammed a făcut parte din echipa de salvare, după ce, pe atunci senatorul Joe Biden și alți doi parlamentari americani, au fost prinși într-0 furtună de zăpadă, în timp ce erau transportați cu elicopterele armatei SUA.

Cele două Black Hawk au fost nevoite să aterizeze de urgență într-o zonă montană accidentată și au fost salvați în final cu mașinile de trupele americane și de colaboratorii afgani ai acestora, printre care și Mohammed.

Ulterior, Mohammed a lucrat pentru un contractor american, dar acesta a pierdut dosarele de personal și nu a reușit să-i facă formalitățile de viză pentru SUA. El nu a reușit să ajungă la aeroportul din Kabul înainte de 31 august, iar acum se ascunde de talibani, împreună cu soția și cei patru copii ai lor.

După ce The Wall Street Journal a publicat povestea și mesajul său (“Bună ziua, domnule președinte! Nu mă uitați aici! Salvați-mă pe mine și familia mea!”) Casa Albă a reacționat prin secretarul de presă Jen Psaki, care i-a transmis lui Mohammed, într-o declarație că: “Vă vom scoate din Afganistan, vă vom onora serviciul, ne-am angajat să facem exact acest lucru.”

Într-o adresă de la Casa Albă, marți după-amiază, Biden a numit efortul de evacuare drept “succes” și a spus “nu există un termen limită” pentru a transporta americanii aflați încă în Afganistan în afara țării.

Sursă: The Wall Street Jorunal

Articole similare