Criză în coaliția de guvernare. Barna și Cioloș anunță că miniștrii USR-PLUS nu vor participa la ședința de guvern din această seară. Cer o ședință a Coaliției, mâine dimineață, pentru a clarifica ordonanța referitoare la PNDL 3.

criza-in-coalitia-de-guvernare-barna-si-ciolos-anunta-ca-ministrii-usr-plus-nu-vor-participa-la-sedinta-de-guvern-din-aceasta-seara-cer-o-sedinta-a-coalitiei,-maine-dimineata,-pentru-a-clarifica-ordonanta-referitoare-la-pndl-3.

După o ședință cu miniștrii USRPLUS, copreședinții Dacian Cioloș și Dan Barna (ultimul este și vicepremier), au anunțat că aceștia nu vor mai participa la ședința de guvern din această seară, indiferent dacă prim-ministrul Florin Cîțu decide să o reia și fără ei.

Dacian Cioloș a spus că la ultima ședință de coaliție “noi am discutat despre mai multe proiecte legislative și obiective din programul de guvernare, iar programul Anghel Saligny nu a fost avizat, fiind surprinși azi că este pe ordinea de zi”.

Dan Barna a anunțat convocarea unei şedinţe a coaliţiei mâine dimineaţă, la ora 10, “care va defini cum vom proceda în continuare.” Biroul Național al USR-PLUS a fost de asemenea convocat, pentru a decide pașii de urmat în ceea ce se profilează o criză a guvernului Cîțu, înaintea congreselor ce vor alege, în perioada următoare, noile conduceri, atât la PNL, cât și la USR-PLUS.

Mai devreme, astăzi, miniștrii USR-PLUS au părăsit ședința de guvern în care ar fi trebuit aprobată rectificarea bugetară, după ce premierul și ministrul Dezvoltării au introdus pe lista suplimentară o OUG pentru aprobarea programului de dezvoltare locală Anghel Saligny, care prevede sume de până la 50 de miliarde de lei pentru administrația locală. Ședința a fost inițial suspendată până la ora 19.

Articole similare