Raport INSP. Încă nouă decese provocate de varianta Delta Covid săptămâna trecută, dintre care două la persoane vaccinate. În același interval, s-au înregistrat 170 de noi infectări cu această tulpină, dintr-un total de 172 de secvențieri (99%).

raport-insp-inca-noua-decese-provocate-de-varianta-delta-covid-saptamana-trecuta,-dintre-care-doua-la-persoane-vaccinate-in-acelasi-interval,-s-au-inregistrat-170-de-noi-infectari-cu-aceasta-tulpina,-dintr-un-total-de-172-de-secventieri-(99%).

Totalul deceselor provocate de Delta în România a urcat astfel la 33 decese, dintre care 5 la persoane vaccinate. Cele două persoane vaccinate și decedate după infectarea cu tulpina Delta, săptămâna trecută, sunt: un bărbat de 56 de ani din județul Cluj și un alt bărbat de 64 de ani, din județul Constanța. Ambii au fost vaccinați în străinătate (SUA și Spania) și aveau condiții medicale pre-existente. 

Bilanțul infectărilor cu tulpina Delta în România a urcat astfel la 620. Dintre acestea, 144 (23,2%) de persoane fuseseră vaccinate: 6 incomplet și 138 complet vaccinate (22,3% din total).

Până la data de 29 august, au fost confirmate 2.373 cazuri de infectare cu variante ale coronavirusului care determină îngrijorare (VOC), astfel:

Rata de infectare cu VOC este de 80%, față de 78% săptămâna trecută.

“Observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta”, transmite INSP.

Articole similare