Microsoft lansează pe 5 octombrie Windows 11, noua versiune a sistemului său de operare. Până la jumătatea anului viitor, va pune la dispoziție tuturor utilizatorilor Windows 10 un update gratuit pentru tranziția la ultima versiune.

microsoft-lanseaza-pe-5-octombrie-windows-11,-noua-versiune-a-sistemului-sau-de-operare-pana-la-jumatatea-anului-viitor,-va-pune-la-dispozitie-tuturor-utilizatorilor-windows-10-un-update-gratuit-pentru-tranzitia-la-ultima-versiune.

În cazul utilizatorilor Windows 10, cu computere care îndeplinesc cerințele pentru a rula Windows 11, funcția Windows Update va informa că tranziția la noua variantă se poate face printr-o actualizare. Utilizatorii pot verifica și singuri dacă update-ul este disponibil, prin accesarea ”Setări> Sistem> Actualizare Windows”.

Noua versiune Windows 11 introduce un aspect modern, cu colțuri rotunjite și pictograme ale aplicației afișate în centrul taskbar-ului, iar efectele sonore au fost concepute să fie mai subtile. Au fost reproiectate meniurile ”Start” și ”Setări”, a fost integrat magazinul Appstore Amazon, care permite accesarea aplicațiilor Android și au fost introduse scurtăturile de tip ”widget”, pentru a accesa mai rapid programe sau informații.

Totuși, nu există nicio garanție că toată lumea va dori să facă upgrade la noua versiune a sistemului de operare, având în vedere popularitatea masivă a Windows 10, lansat în 2015, care este folosit în prezent pe peste 1,3 miliarde de dispozitive. Microsoft a dat asigurări că va continua să ofere update-uri de securitate și suport pentru Windows 10 până în 2025.

Windows 11 a fost anunțat pe 24 iunie și de atunci a intrat în faza de testare. Sistemul de operare Windows, lansat prima dată în 1985, rămâne un element-cheie al afacerii Microsoft. În al patrulea trimestru fiscal, produsul a generat venituri de 6,6 miliarde de dolari, reprezentând 14% din vânzările totale ale companiei de software și hardware.

Surse alternative: Blog Microsoft, CNBC.

Articole similare