Coreea de Sud devine prima economie importantă care obligă prin lege Google și Apple să permită tranzacții în magazinele digitale gestionate prin alte metode de plată decât cele proprii.

coreea-de-sud-devine-prima-economie-importanta-care-obliga-prin-lege-google-si-apple-sa-permita-tranzactii-in-magazinele-digitale-gestionate-prin-alte-metode-de-plata-decat-cele-proprii.

Parlamentul Coreei de Sud a aprobat o lege prin care permite dezvoltatorilor de aplicații de mobil să folosească sisteme de procesare a plăților alternative la cele deja integrate în Google Play și App Store. Potrivit Wall Street Journal, președintele va promulga în scurt timp legea, menită să limiteze abuzul de poziție dominantă al celor două companii americane.

Experții au explicat că prin impunerea propriilor sisteme de plată, cele două companii percep un comision mare pentru fiecare tranzacție (până la 30% din valoarea totală), profitând de faptul că dezvoltatorii sau cumpărătorii nu aveau alte alternative.

Potrivit Reuters, Apple a luat decizia de a percepe un procent mai mic de la dezvoltatorii mici de aplicații. Un reprezentant al grupului a argumentat că o asemenea decizie va muta tranzacțiile de la un gestionar sigur la alții care prezintă riscuri. Google a declarat că prin comision Android rămâne gratuit, iar dezvoltatorii au o piață de desfacere uriașă”.

În trecut, Apple a decis să elimine jocul video Fortnite de pe platforma sa de aplicații de mobil, după ce producătorul (Epic Games) a refuzat să mai plătească comisionul cerut pentru fiecare tranzacție.

Surse alternative: The Verge, Deutsche Welle

Articole similare