SUA. O mașină Tesla care circula pe modul autopilot a lovit alte două mașini staționate pe marginea drumului, dintre care una de poliție, în Florida. Două persoane au fost rănite ușor.

sua-o-masina-tesla-care-circula-pe-modul-autopilot-a-lovit-alte-doua-masini-stationate-pe-marginea-drumului,-dintre-care-una-de-politie,-in-florida-doua-persoane-au-fost-ranite-usor.

Incidentul a avut loc pe o autostradă din Colorado. Polițiștii au oprit pe marginea drumului pentru a ajuta un șofer staționat care avea nevoie de asistență rutieră. Astfel, cele două mașini au fost lovite de autovehiculul Tesla, deși semnalele luminoase ale mașinii de poliție erau pornite în momentul accidentului. 

Șoferul de 27 de ani din Tesla și șoferul celuilalt vehicul au suferit răni minore, în timp ce polițistul nu a fost rănit. Deocamdată, Tesla nu a comentat despre acest caz.

Evenimentul coincide cu o investigație a Administrației Naționale pentru Siguranță în Trafic asupra sistemului de conducere pe mod autopilot al vehiculelor Tesla, după ce mai multe coliziuni similare au avut loc. Investigația este încă în desfășurare și ar putea determina retragerea vehiculelor sau luarea altor măsuri de precauție. Vizează 765.000 de vehicule, respectiv modelele Y, X, S și 3 fabricate între 2014 și 2021, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele cu pilot automat.

Din 2018, s-au produs cel puțin 11 accidente atribuite sistemului autopilot de la Tesla, în care astfel de mașini au intrat în vehiculele de urgență (poliție, ambulanțe, autospeciale ale pompierilor) care aveau semnalele luminoase pornite. În cadrul acestor accidente, 17 persoane au fost rănite și una a decedat. 

De asemenea, este cunoscut că modul autopilot a fost uneori abuzat de șoferi, unii dintre ei fiind prinși băuți la volan sau chiar aflați pe bancheta din spate, în timp ce mașina era în mișcare.

Surse alternative: Sky News, CNBC

Articole similare