Afganistan. Numeroase rachete, lansate către aeroportul din Kabul. Sistemul anti-rachetă al SUA s-a activat, dar nu se cunoaște dacă sunt victime și nici cine a atacat aeroportul. Incidentul, după atacul cu drona al americanilor asupra unui vehicul ISIS, ieri.

afganistan-numeroase-rachete,-lansate-catre-aeroportul-din-kabul-sistemul-anti-racheta-al-sua-s-a-activat,-dar-nu-se-cunoaste-daca-sunt-victime-si-nici-cine-a-atacat-aeroportul-incidentul,-dupa-atacul-cu-drona-al-americanilor-asupra-unui-vehicul-isis,-ieri.

Cel puțin cinci rachete au fost lansate către aeroportul din Kabul în această dimineață. Potrivit presei internaționale, cel mai probabil a fost folosit un lansator de rachete de tip RPG, însă oficialii americani citați de CNN și Reuters nu au oferit informații suplimentare cu privire la acest lucru. SUA au activat sistemul de apărare C-RAM, conceput special pentru a proteja forțe terestre împotriva rachetelor și artileriei.

Duminică după-amiază, Statele Unite au executat “o lovitură defensivă” cu drona asupra unui vehicul încărcat cu explozibili, pentru a elimina “o ameninţare iminentă”. Concret, potrivit oficialilor americani, urma să aibă un nou atac sinucigaș asupra aeroportului din Kabul, similar cu cel realizat de ISIS-K joi, când au murit 170 de civili și 13 soldați ai SUA.

Armata SUA a recunoscut ulterior că are cunoștințe despre posibile victime civile în urma atacului. “Știm că au existat explozii ulterioare puternice, rezultate din distrugerea vehiculului, indicând faptul că o cantitate mare de material exploziv se afla în interiorul acestuia”, a declarat Bill Urban, un purtător de cuvânt al armatei americane.

Mâine este termenul limită până la care SUA vor finaliza retragerea din Afganistan.

Surse alternative: BBC, CNN, Reuters

Articole similare