Analiză. Dacia Sandero a fost în iulie cel mai vândut model din Europa, depășind Volkswagen Golf. Dacia Duster, în scădere (-19%) față de anul trecut, dar s-a menținut pe poziția a opta.

analiza-dacia-sandero-a-fost-in-iulie-cel-mai-vandut-model-din-europa,-depasind-volkswagen-golf-dacia-duster,-in-scadere-(-19%)-fata-de-anul-trecut,-dar-s-a-mentinut-pe-pozitia-a-opta.

Potrivit datelor Jato Dynamics, în iulie au fost vândute în Europa 20.446 de mașini Dacia Duster, în creștere cu 6% față de aceeași perioadă din 2020. În schimb, vânzările Volkswagen Golf s-au menținut ridicate, la 19.425 de mașini, însă cu 37% mai mici decât în iulie 2020, pe fondul crizei de cipuri și al unui nou val epidemic.

În iunie, Dacia Sandero s-a situat pe locul doi, cu 22.764 de mașini vândute, mult sub cele 27 de mii de Volkswagen Golf.

Luna trecută, a putut fi observată o creștere a vânzărilor în segmentul SUV, atât Hyundai Tucson, cât și Ford Puma au intrat în top 10. Este de menționat faptul că și Duster a revenit după câteva luni în Top 10, fiind ajutat de scăderile înregistrate de ceilalți competitori.

Ford Puma (fabricat la Craiova) s-a situat pe poziția 9 în top, cu 13.283 de mașini, ușor sub Dacia Duster. Totuși, vânzările Puma au crescut cu 2% față de anul trecut, în timp Duster a înregistrat o scădere de volum de 19% comparativ cu iulie 2020. 

Sursa: Jato Dynamics

Articole similare