Afganistan. Autoritățile locale din domeniul sanitar spun că bilanțul victimelor atacului terorist din Kabul trece de 170 de decese și un număr neclar de răniți, doar în rândul cetățenilor afgani.

afganistan-autoritatile-locale-din-domeniul-sanitar-spun-ca-bilantul-victimelor-atacului-terorist-din-kabul-trece-de-170-de-decese-si-un-numar-neclar-de-raniti,-doar-in-randul-cetatenilor-afgani.

Potrivit presei americane,, oficialii sanitari din Afganistan au precizat că cel puțin 170 de cetățeni afgani au murit în urma atentatului. 

Un oficial al talibanilor a declarat că 28 dintre persoanele decedate au fost membri ai grupării, deși, ulterior, un purtător de cuvânt al organizației a negat afirmațiile spunând că niciun soldat taliban care supraveghea aeroportul nu a murit joi, la Kabul. Cu toate acestea, numărul exact al victimelor nu e clar.

Pentagonul a precizat că 13 soldați americani au decedat în urma atacului. Potrivit Reuters, atentatul de la Kabul este primul eveniment de acest gen din luna februarie a anului trecut în care mai mulți militari americani mor. 

Azi, SUA și aliații săi au avertizat, din nou, că alte atacuri teroriste la Kabul au o probabilitate mare de a avea loc, pe măsură ce termenul limită de evacuare se apropie.

Surse alternative: The Washington Post, Reuters, New York Times

Articole similare