Eurostat. Doar 37% dintre românii care folosesc internetul se uită la filme online, cea mai mică pondere din Uniunea Europeană. Procentul românilor care descarcă jocuri sau le joacă on-line este chiar mai mic, sub 30%.

eurostat-doar-37%-dintre-romanii-care-folosesc-internetul-se-uita-la-filme-online,-cea-mai-mica-pondere-din-uniunea-europeana-procentul-romanilor-care-descarca-jocuri-sau-le-joaca-on-line-este-chiar-mai-mic,-sub-30%.

Cercetarea Eurostat îi are în vedere doar pe cei care folosesc internetul în general și ea arată că România este țara UE cu cea mai mică pondere a celor care urmăresc conținut video online (filme, producții TV, videoclipuri), fiind depășită chiar și de Bulgaria (44%). 

La polul opus, cele mai mari ponderi ale persoanelor care au urmărit filme, emisiuni TV sau videoclipuri pe internet s-au înregistrat în Olanda și Cipru (ambele 95%), urmate de Finlanda și Malta (ambele 93%). Olanda are și cea mai mare pondere a persoanelor care se joacă pe internet sau descarcă jocuri (56%). În Bulgaria și Polonia, acest tip de utilizare a internetului erau sub 20%, iar în România 26% dintre cei care folosesc internetul, descarcă și joacă jocuri online.

Românii sunt în schimb campioni la utlizarea rețelelor sociale, o cercetare anterioară a Eurostat arătând că 65% dintre ei le folosesc (media UE este de 56%), iar 91% dintre românii care le folosesc nu au nicio reținere în a furniza pe acestea informații personale sau profesionale.

Potrivit datelor Eurostat, în 2020, 75% dintre cetățenii Uniunii Europene care au folosit internetul în ultimele trei luni au citit site-uri de știri online, ziare și reviste de știri, în timp ce 74% l-au folosit pentru a urmări emisiuni TV sau videoclipuri transmise prin internet. Ponderi mai mici s-au înregistrat în rândul celor care au ascultat muzică (61%) și doar 34% au jucat sau descărcat jocuri.

Sursa: Eurostat

Foto: Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Articole similare