Miercurea Ciuc. Trenul Iași-Brașov a acroșat un autoturism, în urma impactului luând foc atât mașina cât și locomotiva. Două persoane din autoturism au fost carbonizate, iar cei aproximativ 100 calatori din tren au fost evacuați, nefiind răniți. Circulația este oprită pe Magistrala feroviară 400.

miercurea-ciuc-trenul-iasi-brasov-a-acrosat-un-autoturism,-in-urma-impactului-luand-foc-atat-masina-cat-si-locomotiva-doua-persoane-din-autoturism-au-fost-carbonizate,-iar-cei-aproximativ-100-calatori-din-tren-au-fost-evacuati,-nefiind-raniti-circulatia-este-oprita-pe-magistrala-feroviara-400.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 400, la ieșire din municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita,  la o trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu indicator rutier STOP, un tren care circulă pe relația Iași-Brașov a acroșat un autoturism. În urma coliziunii, autoturismul a luat foc, incendiul extinzându-se la o locomotivă a trenului. Două persoane din autoturism au decedat, fiind carbonizate.

Traficul feroviar este oprit pentru intervenția echipajelor specializate. Cei aproximativ 100 calatori din tren au fost evacuați, nefiind răniți. Incendiul a fost lichidat, iar în acest moment se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului.

Se estimează reluarea normală a traficul feroviar în 60-90 de minute.

Articole similare