Marea Britanie. Finala EURO 2020, dintre Italia și Anglia, disputată pe Stadionul Wembley, a fost un “eveniment de răspândire accentuată a coronavirusului”, din cauza numărului de noi infectări apărute în urma serii respective.

marea-britanie-finala-euro-2020,-dintre-italia-si-anglia,-disputata-pe-stadionul-wembley,-a-fost-un-“eveniment-de-raspandire-accentuata-a-coronavirusului”,-din-cauza-numarului-de-noi-infectari-aparute-in-urma-serii-respective.

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia a precizat că 2.295 de spectatori ar fi fost deja infectați cu coronavirus, iar alți 3.400 s-ar fi infectat in ziua meciului, pe 11 iulie 2021. 

EURO 2020 a fost o ocazie unică și este puțin probabil să asistăm la alte evenimente viitoare care vor avea un impact similar asupra numărului de cazuri de Covid. Cu toate acestea, datele arată cât de ușor acest virus se transmite în spații aglomerate, iar acest lucru ar trebui să fie un avertisment pentru toți”, a declarat Directorul adjunct al Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, Jenifer Smith. 

Finala competiției, la care au participat aproximativ 67 de mii de persoane, a reprezentat, pentru Marea Britanie, prima finală de turneu internațional găzduită din 1966, când țara a câștigat Cupa Mondială. 

Alte evenimente pilot, desfășurate în ultimele patru luni, s-au soldat cu mult mai puține persoane testate pozitiv la coronavirus, iar cazurile noi de Covid au fost, în general, la limita sau chiar mai jos decât mediile naționale. 

Spre exemplu, în urma cursei de Formula 1, Marele Premiu al Marii Britanii, cel mai mare eveniment al țării din ultimul an și jumătate, la care au participat peste 350 de mii de persoane, s-au raportat doar 585 de cazuri de Covid. De asemenea, 881 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid în urma Turneului de tenis de la Wimbledon, la care au participat 300 de mii de persoane. 

Am demonstrat că putem reintroduce în siguranță competițiile sportive cu un număr masiv de spectatori, dar este important ca oamenii să rămână prudenți atunci când se află într-un spațiu foarte aglomerat”, a declarat Ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden.

Sursa: Reuters

Articole similare