Valeriu Gheorghiță: Luăm în considerare notificarea prin SMS a persoanelor vulnerabile, vaccinate deja anti-Covid, în vederea administrării celei de-a treia doze. Platforma online va fi actualizată.

valeriu-gheorghita:-luam-in-considerare-notificarea-prin-sms-a-persoanelor-vulnerabile,-vaccinate-deja-anti-covid,-in-vederea-administrarii-celei-de-a-treia-doze-platforma-online-va-fi-actualizata.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat la Digi24 că, în condițiile administrării unei a treia doze de vaccin anti-Covid, platforma pentru programare la vaccinare va fi actualizată. De asemenea, medicul militar precizează că ia în considerare, alături de STS, notificarea prin SMS a persoanele vulnerabile, vaccinate deja anti-Covid cu schemă completă.

Cei de la STS lucrează deja la optimizarea platformei de vaccinare. Ne-am gândit să trimitem SMS pentru a încerca să îi aducem la vaccinare mai repede pe cei care sunt vulnerabili, cei care sunt în evidență cu boli cronice”, a spus Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește demersurile, medicul militar precizează că “dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”.

Cu toate acestea, persoanele vaccinate cu schemă completă și care au și trecut prin boală nu vor putea primi o doză suplimentară. Intervalul necesar de timp între doza a treia și administrarea dozei de rapel este de șase luni.

În ceea ce privește vaccinurile cu vector viral (AstraZeneca, Johnson&Johnson), Valeriu Gheorghiță a precizat că încă se așteaptă o recomandare în ceea ce privește administrarea unei doze suplimentare, dar menționează că persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi un ser pe bază de ARN mesager (Moderna, Pfizer) la doza a treia.

Articole similare