Eurostat. România a avut anul trecut cel mai mic preț al pâinii și cerealelor din UE, fiind aproape la jumătate față de media din UE, urmată de Bulgaria și Polonia. La polul opus, cele mai ridicate prețuri au fost în Danemarca și Austria.

eurostat-romania-a-avut-anul-trecut-cel-mai-mic-pret-al-painii-si-cerealelor-din-ue,-fiind-aproape-la-jumatate-fata-de-media-din-ue,-urmata-de-bulgaria-si-polonia-la-polul-opus,-cele-mai-ridicate-preturi-au-fost-in-danemarca-si-austria.

Prețurile pâinii și cerealelor erau în România erau anul trecut cele mai mici din Uniunea Europeană, fiind aproape la jumătate față de media din UE. În 2020, prețul pâinii și al cerealelor în Uniunea Europeană a fost de aproximativ două ori și jumătate de ori mai ridicat în cel mai scump stat membru decât în cel mai ieftin.

Astfel, conform Eurostat, crețul pâinii și cerealelor a fost cel mai mare în Danemarca (cu 53% mai mult peste nivelul din UE), urmată de Austria (35%), Luxemburg, Finlanda și Suedia (toate cu 27%). Cele mai mici prețuri au fost cele din România, cu 44% sun nivelul din UE , Bulgaria (33%) și Polonia (30%).

Articole similare