Autoritățile române au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Elveția și Macedonia de Nord au trecut, în urma creșterii incidenței, din lista verde în lista galbenă.

autoritatile-romane-au-actualizat-lista-tarilor-cu-risc-epidemiologic-ridicat-elvetia-si-macedonia-de-nord-au-trecut,-in-urma-cresterii-incidentei,-din-lista-verde-in-lista-galbena.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 19 august, Hotărârea CNSU prin care se actualizează lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

S-au aprobat următoarele modificări, care vor intra în vigoare din data de 22 august, ora zero:

  • în zona roșie au intrat: Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo;
  • în zona galbenă au intrat:
    – din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia;
    – din zona verde, în urma creșterii incidenței: Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;
  • în zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan.

Persoanele nevaccinate care vin din zona roșie vor fi nevoite să stea 14 zile în carantină la sosirea în România, chiar dacă au un test PCR negativ. În cazul persoanelor nevaccinate care sosesc din zona galbenă, acestea vor sta în carantină doar în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore. Cei care vin din zona verde nu au nevoie de niciun fel de document epidemiologic.

Nici persoanele vaccinate, nici copii sub 6 ani nu vor sta în carantină, indiferent din ce zonă sosesc. Copiii cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați de la carantină dacă prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

 

Anexa La HCNSU Nr 61 Din 19 08 2021

Articole similare