Dan Vîlceanu este noul ministru de Finanțe. A depus jurământul la Palatul Cotroceni, într-o scurtă ceremonie de învestitură, în aceeași zi în care a fost validat de Biroul Politic al PNL pentru această funcție.

dan-vilceanu-este-noul-ministru-de-finante-a-depus-juramantul-la-palatul-cotroceni,-intr-o-scurta-ceremonie-de-investitura,-in-aceeasi-zi-in-care-a-fost-validat-de-biroul-politic-al-pnl-pentru-aceasta-functie.

Update: Dan Vîlceanu a depus jurământul și a preluat oficial funcția de ministru al Finanțelor. La scurta ceremonie de învestire au asistat președinții Camerei Deputaților și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, și premierul Florin Cîțu.

Update: Președintele Klaus Iohannis anunță că a semnat decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Știrea inițială:

Biroul Politic Național al PNL l-a validat pe Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor, cu un singur vot “împotrivă”. Propunerea trebuie aprobată și de către Klaus Iohannis.

“Votul împotrivă îmi aparţine. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare, de aceea am exprimat votul împotrivă. Opinia publică să ştie clar că răspunderea pentru această propunere aparţine lui Florin Cîțu și celor care au convocat Biroul Permanent”, a spus Ludovic Orban după ședință.

“Ministerul de Finanțe este unul dintre cele mai importante în Guvern. Am lucrat cu premierul și în comisia de Buget-Finanțe. De asemenea, îmi doresc ca această preluare a Ministerului să se întâmple cât mai repede”, a declarat Dan Vîlceanu la scurt timp după vot.

Potrivit premierului Cîțu, propunerea va fi înaintată astăzi președintelui Klaus Iohannis și, cel mai probabil, tot astăzi va fi depus și jurământul.

“Votul a fost dat, a fost doar un singur vot împotrivă. Domnul Dan Vîlceanu a fost susținut de majoritate. Sunt prezenți alături de noi 70% dintre președinții de filiale. Astăzi înaintăm propunerea și sigur că azi va fi și jurământul. Astăzi am cerut și votul colegilor pentru susținerea planului Anghel Saligny, votul fiind unanim. Nu este un program pentru primari, ci este pentru români”, a declarat premierul Cîțu.

Deputatul Dan Vîlceanu ocupă în prezent funcția de preşedinte al filialei din Gorj a Partidului Național Liberal. Este unul dintre șefii de filiale ce îl sprijină pe Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban pentru șefia partidului. În trecut, a fost și membru PSD.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articole similare