București. Magistrala de metrou Pipera-Berceni va fi extinsă cu încă o stație și 1,6 km de cale de rulare. Stația Tudor Arghezi va fi gata anul viitor. Metrorex vrea extinderea magistralei până în comuna Berceni.

bucuresti-magistrala-de-metrou-pipera-berceni-va-fi-extinsa-cu-inca-o-statie-si-1,6-km-de-cale-de-rulare-statia-tudor-arghezi-va-fi-gata-anul-viitor-metrorex-vrea-extinderea-magistralei-pana-in-comuna-berceni.

Metrorex a anunțat într-un comunicat de presă că directorul general Stefan Paraschiv, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Costin Tira – Rădulescu și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță au verificat șantierul viitoarei stații de metrou de pe Magistrala 2, Tudor Arghezi, care se construiește pe Șoseaua Berceni. Stadiul lucrărilor este avansat, iar construcția înaintează în ritm alert.

Autoritățile vor sa extindă Magistrala 2 de metrou pana în Ilfov. Proiectul prevede construcția a încă două sau trei stații în comuna Berceni.

Continuarea cu cele două stații plus parcarea Park&Ride pot face ca Sectorul 4 Bucureștiul sa fie descongestionate. Se știe foarte bine că transportul public, metroul, tramvaiele, autobuzele și troleibuzele, în special, pot ajuta traficul rutier“, a afirmat directorul Metrorex.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafață de peste 15 mii de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centura, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterana, parter plus două etaje și va beneficia de șase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurata o legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

De asemenea, din cele două ieșiri, se va asigura legătură directa cu parcarea de tip Park&Ride de 300 de locuri. Mai mult, fiind o stație supraterana, proiectul prevede inclusiv o instalație de degivrare a caii de rulare. Valoarea investiției se ridică la 214 milioane de lei.

Articole similare